Arxiu

La consellera de Salut ha anunciat que per primera vegada el Departament de Salut ofertarà 2 places EIR en Infermeria del Treball per l'any 2019. 


L'ACITSL celebra que després de tants anys sense places EIR d’aquesta especialitat a Catalunya, es publiquin 2 places pel 2019. Cal resoldre la greu la falta d’especialistes i és necessari tenir més places per poder donar resposta a les necessitats actuals.


Cliqueu aquí per enllaçar amb la noticia


Reconeixement a la Sra. Gurutze Aguirre, Infermera del treball com a membre d'Honor de la FOHNEU

Es un orgull per nosaltres informar-vos del reconeixement molt merescut que la Sra. Gurutze Aguirre, infermera del treball, rebrà properament com a membre d'Honor de la FOHNEU (Federation of Occupational Health Nurses within the European Union), per la seva trajectòria en la defensa de la Infermeria del treball i l'especialitat.

La cerimònia de reconeixement de la Sra. Gurutze Aguirre es durà a terme durant el 7è Congrés de FOHNEU a Budapest, el 24 d'abril de el 2019.

La Sra. Gurutze Aguirre, és socia de la nostra associació des de la seva fundació, i ha estat representant a la FEDEET en FOHNEU, durant 10 anys, on ha estat ostentant diversos càrrecs dins d'aquesta institució, així com de representant per part d'Espanya, amb una gran trajectoria professional.

Des de l'ACITSL volem felicitar a la nostra companya Gurutze per haver contribuit decididament a la millora de la infermeria del treball, i la seva dedicació. Compartim amb aquesta noticia l'alegria d'aquest reconeixement.


El Observatorio del sector de los Servicios de Prevención alerta sobre el déficit de profesionales en Medicina y Enfermería en el Trabajo

El Observatorio Sectorialha puesto de manifiesto en una carta remitida a todas las Consejerías de Salud de las Comunidades Autónomas y a la Dirección General correspondiente del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social, la problemática situación que padecen los Servicios de Prevención ante la carencia de Médicos Especialistas en Medicina del trabajo y Enfermeros Especialistas en Enfermería del Trabajo.

Cliqueu aquí per enllaçar amb la noticia


Campanya Nursing Now a Catalunya.

L'ACITSL va estar a l'acte d'adhesió del Departament de Salut a la Campanya Nursing Now a Catalunya.

Nursing Now és una campanya global de tres anys de durada realitzada en col·laboració amb el Consell internacional d'infermeres i l'Organització Mundial de la Salut.

Cliqueu aquí per enllaçar al lloc web de Nursing Now


PREMIO SESST 2018  A  FEDEET,  dins del 3r. Congrès Nacional de Salut Laboral i Prevenció de Riscos.

La Societat Espanyola de Salut i Seguretat  en el treball (SESST) a otorgat el premi Institucions a la Federació Espanyola d'Infermeria del Treball  (FEDEET), per la seva trajectoria professional i pels seus treballs en pro de la salut i seguretat en el treball.

Cliqueu aquí per veure l'acte de lliurament del premi

 

Consell Assessor de Salut i la insuficient representació infermera.

A partir de la presentació del nou Consell Assessor, l'organ consultiu del Departament de Salut, la Infermeria presenta un document de reflexió sobre l'aportació infermera a Catalunya

Cliqueu aquí per veure el document de posicionament

 

Nota en referència a la convocatòria de places EIR en Infermeria del Treball 2018-2019.

Us fem a mans la nota que ha elaborat l'ACITSL en referència a la convocatòria de places de EIR a Catalunya.

Cliqueu aquí per veure la nota

 

Renovació de la Junta de l'ACITSL.

El dia 5 de setembre es va celebrar l'Assamblea General de l'ACITSL, on es va portar a terme les eleccions i la renovació de càrrecs de la junta.

Cliqueu aquí per veure la carta de presentació del president

 

Estudi “Salut, estils de vida i condicions de treball de les infermeres i infermers de Catalunya”.

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i la Fundació Galatea han presentat un treball que mostra els riscos als que està exposat un dels col·lectius professionals sanitaris més nombrós.

Cliqueu aquí per veure el document

 

Legislació DEA

Us facilitem les condicions i requisits mínims de seguretat i qualitat en la utilització de desfibril·ladors automàtics i semiautomàtics externs fora de l'àmbit sanitari a lEspanya i Catalunya

Cliqueu aquí per veure els documents

 

Manifest redactat per la comissió de crisi de la prescripció infermera.

Els Representats dels Infermers i Infermeres catalanes (representats també per l'ACITSL) han lliurat aquest manifest a la Conselleria de Salut per tal de tenir una normativa catalana que reguli la prescripció infermera autònoma.

Cliqueu aquí per veure el manifest